A - Nestje

Naam

Geslacht -
Kleur

Geboorte gewicht

Gewicht met 3 weken

Gewicht met 6 weken

Gewicht met 9 weken

Gewicht met 12 weken

Status

 

Amaretto
(Barney)

Kater
Blauw

78 gram

 292 gram

 600 gram

 870 gram

1260 gram

Besproken

Alora
(Liv)

Poes
Blauw

92 gram

 340 gram

 551 gram

 840 gram

1230 gram

Besproken

Aroeby
(Holly)

Poes
Blauw

84 gram

 335 gram

 544 gram

 650 gram

1090 gram

Besproken12 weken
Tja, en toen waren we alweer bijna aan het eind van dit geweldige nestje.. Wat zijn de weken toch snel gegaan, nog even en de kittens gaan alweer verhuizen. Gelukkig zijn ze allemaal boven de 1 KG.. Ze hebben heel wat in moeten halen nadat ze als prematuur zijn geboren.
Ze bleven telkens toch iets achterlopen in gewicht, ze eten nu hartstikke goed, en ik hoop dat het 3 hele gezonde grote bolle britjes gaan worden. 
Gisteren zijn ze voor hun 2e enting en gezondheidscheck bij de dierenarts geweest, ze zijn alle 3 weer helemaal gezond verklaart en hebben zich keurig gedragen. Ik ga nog lekker even van ze genieten, want voor je het weet zijn ze alle 3 uitgevlogen naar hun nieuwe baasjes.. Aroeby-Holly zal volgende week verhuizen naar haar gouden mandje, Amaretto-Barney blijft nog 2.5e week en Alora-Liv blijft totdat haar nieuwe baasjes terug zijn van vakantie in Augustus.  Het gaat jullie goed lieverds, ik hoop dat jullie heel gelukkig worden en heel veel liefde zullen krijgen, net zoals jullie dat hier al die tijd hebben gekregen. Maar daar twijfel ik niet aan hoor!


11 weken
Tja, en dan zijn de kittens alweer 11 weken.. Wat vliegen de laatste weken toch voorbij! Ik geniet zo van deze schatjes, en het zal raar zijn als de kleine druktemakertjes straks uit zijn gevlogen naar hun nieuwe huisjes. Maar de nieuwe baasjes kunnen niet wachten en zijn zo blij als  ze hun kitten op kunnen halen, en daar doe je het toch allemaal voor? Ze hebben het hartstikke leuk met zn 3-tjes en spelen ook graag met de grote poezen. Ook vinden ze het heerlijk om met dit mooie weer in de tuin te ravotten met elkaar, achter elkaar aan rennen op het gras, en daarna zijn ze zo uitgeput dat ze als een blok in slaap vallen.Kittens 10 weken
De tijd gaat veelste snel, van kleine prematuurtjes naar stevige en super actieve kittens. Wat geniet ik van dit nestje, de 3 musketiers zijn zo ontzettend leuk. De hele dag willen ze spelen, af en toe doe ik ze in de ren zodat ze even rusten en kunnen slapen, dat is dan zo een hele poos omdat ze eigenlijk hartstikke moe worden van al dat ravotten, maar buiten de ren gunnen ze zichzelf vaak geen rust. Het is natuurlijk ook veelste leuk om alles te ontdekken en overal bovenop te klimmen.Kittens 9 weken
De weken gaan zo snel.. De 3-ling is alweer 9 weken oud. Vandaag krijgen ze hun eerste entingen, en zullen ze ook voor de eerste keer mee gaan in het reismandje. Dat zal best even spannend zijn. Ik geniet volop van die ondeugende kleine bolletjes. Ze zijn ondertussen bijna altijd uit de ren en spelen dus lekker in de woonkamer met elkaar, de grote poezen vinden het ook helemaal goed. 


Kittens 6 weken
Afgelopen week hebben de kittens voor het wereldje buiten de ren ontdekt, ze klommen 1 voor 1 over het deurtje heen. Wat een ruimte ineens, en wat was dat spannend zeg, want ook alle grote poezen lopen daar en komen we nu tegen in de woonkamer. Ondertussen vinden ze het geweldig en klimmen ze ook al op de bank, Aroeby wil het liefst helemaal niet meer in de ren, wanneer het deurtje weer dicht gaat en ik er langs loop springt ze tegen de wand aan en miauwt dat ze er graag weer uit wil, want het is toch veel leuker om boven op de grote bank te slapen ipv in de ren??! 
Ook gaan de kittens komende week hun toekomstige baasjes ontmoeten, dat zal best spannend zijn, maar ze kijken er allemaal erg naar uit om de
kleine bolletjes te komen knuffelen!


Kittens 5 weken
Pff, wat gaat het toch snel, van kleine min's naar al echte katjes. De 3-ling doet het super, ze lopen ondertussen alle 3. 

Ze spelen, rennen rond en vangen lekker achter mama aan. Tussendoor vallen ze om en dat is toch zo'n mooi gezicht!
Ook hebben ze de krabpaaltjes ontdekt, lekker krabben en proberen om erin te klimmen. 'S avonds liggen ze heerlijk bij ons op 
de bank te knuffelen, dan vallen ze in slaap en kunnen wij er lekker van genieten.Kittens 4 weken

Afgelopen weekend zijn we begonnen met het geven van een beetje mousse. Tot nu toe vinden ze het nog helemaal niks, want de melk van mama is toch ook veel lekkerder??! Ook beginnen ze nu echt met het oefenen om op 4 pootjes te lopen. De 2 poesjes zijn al iets verder als het katertje, hij moet nog wat inhalen aangezien hij in het begin erg klein en zwak was. Maar ook hij gaat de goede kant op!


Kittens 3 weken

Deze week heb ik echt genoten van de kittens, het gaat zo goed met ze. Het zijn echt 3 wondertjes!
Ze begonnen afgelopen weekend rond te kruipen door de werpkist, gisteren heb ik dus de ren opgezet en nu kunnen ze de wereld echt gaan verkennen. Mila moet er wel even aan wennen, zij vind het op dit moment nog helemaal niks dat haar baby's niet meer de hele tijd dicht bij elkaar zijn, maar nu beetje hun eigen gang gaan door af en toe even een rondje te maken door de ren.
Ook de andere katten hebben nu een beetje kennis gemaakt met de 3-ling, eerst vonden ze het maar raar die kleine beestjes daar in de werpkist,
maar nu gaan ze geregeld even om het hoekje van de ren kijken. Ook voor hun is het natuurlijk allemaal nieuw.
Het is een prachtig gezicht om te zien hoe ze zich nu ontwikkelen tot echte katjes. 
En wat gaat dat snel!!


Kittens 2 weken
Het gaat ontzettend goed, ze groeien goed en de oogjes zijn nu ondertussen ook bijna helemaal open. Dit heeft iets langer gebeurt bij de 3-ling aangezien ze als prematuur zijn geboren en heel wat achter hebben gelopen. Gelukkig halen ze het al goed in, en zijn het echt al lekkere bolle britjes.

Het genieten kan nu echt beginnen, ik heb me de eerste weken behoorlijk wat zorgen gemaakt om ze, maar dat is nu niet meer nodig.
Geweldig is het om die kleintjes groot te mogen brengen.Kittens 1 week
Op 10 April 2018 zijn de kittens van Mila en Yurre geboren op dag 61 van de zwangerschap. Het nest bestaat uit 8 kittens waarvan 2 kittens het helaas niet hebben gehaald. De andere 6 waren ook erg zwak en prematuur. Na een zware en drukke week om de kleintjes er allemaal doorheen te krijgen, en elke paar uur te flessen hebben we met veel verdriet alsnog 3 kittens die het niet hebben gehaald. De andere 3 kittens doen het goed! Ze groeien goed, en worden alleen maar sterker. We zijn blij dat we van deze 3-ling mogen gaan genieten. Mila is een super lieve mama!