D-Nestje

 

 

Naam

Kleur/
Geslacht

Geboorte 
gewicht

Gewicht met 3 weken

Gewicht met 6 weken 

Gewicht met 9 weken

Gewicht met 12 weken

Status

Djim

Créme-Wit
Harlekijn
kater 

108 gram

394 gram

560 gram

940 gram

1290 gram

Besproken

Donna

Blauw-Wit
Poes

107 gram

359 gram

580 gram

970 gram

1330 gram

Besproken

D-Clyde

Créme-Wit
Kater

104 gram

365 gram

590 gram

880 gram

 -

-

Donut (Tommie)

Lilac-Wit
Kater

89 gram

 363 gram

567 gram

1010 gram

1390 gram

Besproken

Duke (Teddy)

Créme-Wit

118 gram

404 gram

654 gram

1210 gram

1560gram

Besproken

 

 
Kittens 13 weken
En toen was het alweer zover.... Tijd om uit te vliegen, jullie  nieuwe baasjes kunnen niet wachten tot ze jullie op mogen halen.
Voor Emmy zal het wel even wennen zijn, ze moedert nog steeds, de kittens willen nog steeds graag lekker bij mama liggen te tutten, gewassen worden en ook vind Emmy dit allemaal goed en doet het maar al te graag voor haar kindjes. Maar het is tijd om te beginnen aan een nieuw avontuur en gelukkig krijgen jullie het hartstikke fijn, alle kittens hebben straks nieuwe vriendjes in hun nieuwe huisje, en er gaan er zelfs 3 samen weg. Donna, Djim en (Cookie uit het C-Nestje) gaan met z'n 3-tjes verhuizen! Dit is natuurlijk geweldig, als fokker kun je je niet beter wensen! Ook wachten er op Donut (Tommie) 3 nieuwe vriendjes in zijn nieuwe huisje! Donut zal gaan wonen bij Barney (uit ons
A-Nestje), Cooper (uit ons B-Nestje) en ook woont daar nog een hele lieve kater Snow. Ook hij zal het dus geweldig krijgen!!!
Duke (Teddy) gaat wonen bij James (uit ons C-Nestje) James woont daar nu al een aantal weekjes, en zal het dus ook hartstikke fijn vinden als er een vriendje bij komt wonen. Dussssssssss, ik ben hartstikke gelukkig :) Lieve schatten, ik heb ontzettend van jullie genoten en ik hoop dat jullie een heel fijn leventje zullen krijgen! Met heel veel knuffels, liefde en aandacht.


Kittens 11 weken
Na alle ellende van afgelopen tijd hebben we natuurlijk ook nog 4 geweldige kittens rond hobbelen. Met de 4 gaat het onwijs goed!
Ze groeien als kool, rennen de halve dag achter elkaar aan, en rondjes in de tuin. Geweldig vinden ze het om tussen de blaadjes en bloemetjes te ravotten met elkaar. Ook houden ze vaak nog een lange middagslaap, want na een hele ochtend druk spelen zijn deze baby's natuurlijk ook wel erg moe. De laatste weekjes breken alweer aan, ik hoop dat ik deze tijd nog even mega goed van ze kan gaan genieten want de laatste tijd was ik meer bezig met verdriet, en proberen te denken dat het wel goed zou komen met Clyde, al had ik wel in mijn achterhoofd dat ik  er erg bang voor was dat dit niet het geval zou zijn. Ik ga deze 4 nog even extra goed verwennen de komende weekjes!
Met 9 weken zijn ze trouwens allemaal alweer geënt, gechipt, hun paspoortjes en stambomen zijn klaar, en ze zijn verder hartstikke gezond. Ik heb door alles de afgelopen weken niet zoveel geschreven hier, en ook hierover had ik nog niks op de website gezet. Vandaar even bij dit verhaaltje. Volgende week mogen ze alweer komen voor de 12 weken enting :)


20-08-2019
Op deze datum hebben wij met pijn in ons hart afscheid genomen van D-Clyde.. Al vanaf 4 weken kon Clyde moeilijk van zijn ontlasting afkomen, soms met pijn.. Ik ben al snel naar de dierenarts gegaan, alles voelde goed, zijn ontlasting was goed zacht dus er zou niks aan de hand zijn, hij zou hier overheen moeten groeien. De weken gingen voorbij en het werd niet beter, bij de 9 weken enting nog eens goed gevoeld en ook toen voelde alles goed en zacht. Het werd alleen niet beter maar bij 10 weken plotseling slechter, op Vrijdag avond probeerde hij weer en had pijn.. Er kwam niks uit, ik heb even afgewacht maar het ging niet beter. Om 12 uur 's avonds heb ik de spoed dierenarts gebeld en kon meteen komen, hij heeft 2 clisma's gehad en dat hielp niks, toen onder een roesje is zijn darmpje iets leger gehaald. Zaterdag's kwam er heel wat uit, ik was opgelucht en hoopte dat het nu vanzelf beter zou gaan. Dat was niet zo en Maandag ben ik naar een andere dierenarts gegaan via mijn vriendin aangezien hij ook nog wel eens goeie ideeën heeft, wie weet had hij dit eerder meegemaakt en wist wat te doen.... We hebben een foto gemaakt van zijn darmen, hieruit bleek dat zijn darmen bom en bom vol zaten..
Ik kreeg 2 dingen waarmee alles eruit zou moeten komen.. Ook hiermee gebeurde er niks, mijn gevoel zei dat hij zich niet lekker voelde, maar wat wil je met zulke volle darmen en waarschijnlijk buikpijn.. Ik ben Dinsdag's weer naar mijn eigen dierenarts gegaan, daar hebben we besloten om dit kleine mannetje in te laten slapen.. Waarschijnlijk heeft hij verlamde of hele zwakke darmen die niet werken... Wat was dit een ontzettend moeilijke beslissing!! Voor Clyde is het beter, ik heb hem een hoop pijn en ellende bespaard, maar wat is dit moeilijk voor ons.. Zo'n lief en mooi klein mannetje, zo speels.. En dan deze beslissing nemen, het is vreselijk en ik heb zoveel verdriet hiervan... Maar darmen die niet werken, daar kan hij niet gelukkig oud mee worden :( Lieve Clyde, rust zacht.. Clyde zou ook nog eens bij mijn zusje en zwager gaan wonen, er is dus dubbel verdriet in de familie.


Kittens 9 weken
Kittens 6 wekenKittens 3 weekjes
Het gaat allemaal zo snel wanneer je zo geniet van de kittens. 2-nestjes op dit moment dus het is reuze gezellig hier in huis!
De 5-ling van Emmy doen het zo goed, afgelopen weekend zijn ze begonnen aan de babycat mousse, even wennen maar ze smikkelen er heerlijk van. Toch is mama melk nog het aller lekkerst, en zodra Emmy eraan komt rennen ze haar bijna omver met z'n 5en, van Emmy is dan niks meer te zien met 5 van die lekkere beertjes er bovenop, haha... Ze groeien als kool, Emmy is stapelgek met ze en vind alles goed. Ondertussen hebben ze een stukje ren voor de werpkist en kunnen dus op pad. Dit doen ze maar al te graag, met z'n 5en de werpkist uit en proberen te lopen, dit gaat soms nog wat moeilijk, want die lichaampjes zijn soms veelste zwaar voor die kleine pootjes, dan wiebelen ze en vallen weer om. Maarja, voor je het weet rennen ze rond!


Kittens 12 dagen
De week is voorbij gevlogen! Zonder zorgen, kunnen we volop genieten van dit nestje. De melkbar van mama Emmy is geweldig, de kittens groeien als kool!! De oogjes gaan allemaal al open, normaal heb ik in het begin altijd een beetje zo van; ''oei wat klein en teer'' pas na een week of 2 zijn we lekker wat steviger, maar met dit nestje is dat totaal niet. Het zijn alle 5 al echt bolle en stevige beertjes, alsof ze al 2 weken oud zijn. De gewichtjes vliegen omhoog, en wanneer ze honger hebben gillen ze het uit, Emmy is er dan binnen de kortste keren bij, en gaat languit liggen om haar kindjes gerust te stellen en lekker te laten drinken.Kittens 2 dagen
Afgelopen Vrijdag op dag 65 van de zwangerschap is Emmy bevallen van 5 gezonde kittens. De hele dag liep ze achter me aan, miauwde en wou aandacht.  Ik had al het gevoel dat het niet lang meer zou duren en 's middags rond half 4 begonnen de weeën. Het ging ontzettend snel, binnen de kortste keren werd het eerste kitten geboren en na 2 uur en 3 kwartier waren alle 5 de kittens er. Emmy had een hele fijne en makkelijke bevalling en alle kittens waren meteen actief. Super mooie gewichtjes en Emmy was ontzettend tevreden. 
Heerlijk lagen ze meteen met z'n allen tegen mama aan, wat een lief en zorgzaam moedertje is ze. De kittens zijn allemaall al flink aangekomen na 1 dag, dus het is volop genieten van dit prachtige nestje met al die kleurtjes!