F-Nest

 

Naam

Kleur/
LH-KH-geslacht

Geboorte gewicht

Gewicht met 3 weken

Gewicht met 6 weken

Gewicht met 9 weken

Gewicht met 12 weken

Status

Féline-Fay

Blauw korthaar poesje

72 Gram

346 Gram

556 Gram

870 Gram

 

Besproken


11 weken

De tijd vliegt weer eens... Fay is alweer 11 weekjes, wat een heerlijk meisje. Zo ontzettend lief, aanhalig en knuffelig. Maaaaaaar ze is ook een pittig dametje, nergens bang voor en gaat voor niks of niemand uit de weg. Hoe groot ze ook allemaal zijn voor haar hier in huis, ze vind het allemaal reuze interessant. 
De hele dag spelen met de rest, maar vooral Beer. De kater van mijn zusje is hier voor een weekje aangezien ze op vakantie zijn. Nou, Fay vind hem geweldig. De hele dag daagt ze hem uit, maar Beer kent die kleintjes niet dus speelt gewoon met haar op zijn manier en hoe hij ook met de grote katten om gaat.
Soms gaat dat dus een beetje hard, maar Fay vind het leuk en rent zelf meteen weer achter hem aan wanneer hij haar los laat. Volgende week is ze alweer 12 weekjes en is het alweer tijd voor de laatste enting. Nog even een paar weekjes van haar genieten dus.


8 weken
Jeujjjjj kleine Fay is alweer 8 weekjes. Zo fijn voor haar want ze kan nu lekker spelen met de andere 2 iets grotere kittens die hier wonen. Ze zijn ondertussen super gek met elkaar en veel met z'n 3en. Fay hoort er helemaal bij en is zo vrolijk en blij met haar 2 grote zussen. Ze doet het super goed, groeit lekker, geniet van haar verse vleesje en vind het heerlijk om in de tuin rond te rennen en door het huis heen te racen achter balletjes aan. Het is een geweldig leuk mopje, ontzettend lief, een super karakter en echt een klein knuffelkontje dat alles goed vind. Wij genieten volop van dit heerlijke mopje!6 weken
Jaaaaaa, het wordt nu leuker voor Fay! Ze eet en drinkt, gaat op de kattenbak en mag dus nu ook beginnen met de woonkamer verkennen. Haar ren staat vol speelgoed en Evy en Layla die zelf ook nog jong zijn vinden het ook reuze interessant om daarin te spelen. Zij zijn dus geregeld  in de ren te vinden en zo is Fay ook niet zo alleen. Ik ben blij dat ze het zo goed doet op de kattenbak etc en nu dus ook buiten de ren mag lopen en dus wat meer contact krijgt met de andere poezen. Zo is ze tenminste niet meer zo alleen :) Ze zat soms maar rond te kijken in haar ren en tussen haar speelgoed en dan bleef ik het zo sneu vinden dat ze niet lekker kon spelen met broertje's en/of zusjes. Dus het is alleen maar leuker voor haar nu ze wat groter wordt. We gaan dus alleen maar meer genieten van haar de komende weken!

Smelt momentje... Ons zoontje 's ochtends als hij wakker is met Fay aan het knuffelen. Toch geweldig om te zien die liefde tussen kind & dier... <35 weken
Het gaat super goed met onze kleine Fay! Ze slaapt veel, ze heeft natuurlijk geen broertjes en zusjes die haar wakker maken. Normaal gesproken spelen ze al lekker samen en hobbelen achter elkaar aan, maar Fay is alleen en is dus nog erg lui haha. Ik kan niet wachten tot ze straks een aantal weekjes verder is en lekker in de woonkamer kan lopen. Ik verwacht dat Evy en Elayla van ons vorige nestje die hier zijn blijven wonen dan wel lekker met haar gaan spelen. Maar nog even geduld want daarvoor moet ze iets groter zijn. Chloë is nog steeds een top mama en verzorgd haar kindje geweldig! Ze ligt bijna de hele dag bij haar dus Fay is bijna nooit alleen :) 2 weken
Gelukkig gaat het super goed met kleine Fay. Ik heb me natuurlijk echt wel even zorgen gemaakt aangezien er van de 4 kittens maar 1 poesje over is gebleven, maar ze groeit als kool. Mama Chloë ligt de hele dag bij haar, soms even wat eten en drinken maar verder is ze niet weg te slaan bij haar kleine meisje. 
Ik ben zo blij dat ze tenminste 1 kittentje over heeft gehouden en ze daar zo'n geweldige mama voor mag zijn. De oogjes zijn inmiddels open, en nu gaan we op naar de leuke tijden. Ik kan nooit wachten tot ik de ren op kan gaan. Zo leuk als ze straks over de werpkist gaat klimmen en een beetje begint te spelen. 
Maar nog eventjes geduld en een dikke week lekker knus met mama in de werpkist.


1 week
Vorige week Zaterdag 13 Juni op dag 61 van de zwangerschap begon Chloë aan haar bevalling.. De dag ervoor was ze al ontzettend onrustig en mijn gevoel zei dat dit niet helemaal goed zou gaan. Zaterdag ochtend beviel ze van 1 dood  geboren kitten.. Als 2e een kitten in een stuit, naar wrijven en wrijven werd de ademhaling beter en ging het goed met het kitten (dit is Fay). Als 3e een lilac kitten van maar 52 gram, het kitten had in eerste instantie zelfs nog de kracht om bij Chloë te drinken. En als 4e weer een dood geboren kitten. Wat kan fokken dan toch hard zijn! :( 
2 kittens bleven over waarvan 1 met een super laag gewicht. Bijvoeden dus, het bleek in eerste instantie best goed te gaan, maar het gewicht werd er niet beter op, ze viel na 2 dagen zelfs af naar 48 gram.. Veelste klein en slap, en na 3 dagen overleed ze alsnog nadat ik er de hele nacht bij heb gezeten om er voor Chloë te zijn aangezien zij heel erg aanvoelde dat het niet goed ging met een van haar kittens. Ze wou mij continu vasthouden met haar pootje en zogauw ik opstond ging ze de werpkist uit en wou dan bij me op schoot en tikte met haar pootje tegen mijn benen. Wat een bijzondere band krijg je dan toch met zo'n lieve poes hé?! Wat een verdriet heb je dan toch als het toch mis gaat.. 
Het blauwe poesje bleef het ontzettend goed doen, en is ondertussen al een meisje van 10 dagen en is al mooi aangekomen. Ze drinkt volop en heeft nu alle aandacht voor zichzelf, Chloë is super gelukkig met haar kleintje en wij gaan haar ontzettend verwennen :)