H-Nestje

 

Naam 

Kleur/geslacht

Geboorte gewicht

Gewicht met 3 weken

Gewicht met 6 weken

Gewicht met 9 weken 

Gewicht met 12 weken

Status

Holly 

Blauw-wit Bicolor
poes

121 gram

265gram

666gram

850gram

1290gram

Blijft bij ons in de cattery

 13 weken
Holly is alweer 13 weken, ze heeft ondertussen de 12 weken vaccinatie gehad, en is nogmaals helemaal onderzocht door onze geweldige dierenarts. Holly is helemaal gezond verklaard en groeit als kool. Het is de grootste lieverd die je je maar kan bedenken. Het liefst ligt ze de hele dag op schoot, ze ligt bij mijn man op de schouder wanneer hij in de badkamer voor de spiegel staat en zijn tanden aan het poetsen is, haha. Het is zo'n ontzettende kroelerd en ook met ons zoontje Milan is ze zo lief. Ze vind alles goed en vind het heerlijk om bij ons te zijn. Ondertussen wonen ook onze 2 nieuwe kittens Bobsi en Olivia hier en vanaf moment 1 zijn ze vriendjes en wou Holly meteen met ze spelen. Een echte aanwinst voor onze heerlijke poezengroep. Wat hebben wij het getroffen met zo'n geweldige groep katten, en we hopen dan ook dat Holly in de toekomst voor geweldige nakomelingen mag gaan zorgen die net zo leuk/lief en mooi zijn als haar! Dit nestje is dus ook weer afgesloten maar gelukkig hoeven wij geen afscheid te nemen van Holly :)


9 weken

Jaaaaaaaa ons kleine meisje is alweer 9 weekjes en ik kan haar niet meer wegdenken!!!!!! Tja, dit komt voor ons totaal onverwachts want dit was eigenlijk helemaal niet de bedoeling maaaar.... Holly blijft lekker bij ons wonen. Ik krijg zo ontzettend veel aanvragen voor haar, al vanaf het begin en ik bleef telkens zeggen dat ze niet beschikbaar was. Week na week kon ik haar nog steeds niet laten reserveren door iemand anders en had ik zoiets van; ''ik wacht gewoon af totdat ze een week of 10 is en dan beslis ik hoe of wat....'' En tja, ze is gewoon niet weg te denken. Niet door mij, maar ook niet door Tim en ons zoontje Milan.
Holly is natuurlijk te enige kitten van Kyra, ze is groot gebracht met volop de fles tot 4 weken en zit echt aan mij vast geplakt. Ze loopt de hele dag achter me aan, als ik 's ochtends beneden kom staat ze me op te wachten, en wanneer ik ga zitten weet ze niet hoe snel ze op schoot moet komen en wil 's avonds niet eens meer van me schoot af. Ik zit 's avonds dus verplicht de hele avond stil op de bank met Holly die bovenop me ligt, haha. Dan wordt ze ook nog eens ontzettttttend leuk, en kan ik het dus echt niet over m'n hart verkrijgen om haar te laten verhuizen naar een ander huisje. 


7 weken
Ondertussen zijn we alweer 4 weekjes verder. Holly doet het super goed! Ze is mega lief, loopt het liefst de hele dag achter me aan. Wanneer ik sochtends beneden kom zit madame tussen alle grote poezen voor de deur op me te wachten, het is echt zo'n geweldig meisje!! Ze is nog maar 7 weekjes en doet alsof ze een volwassen poes is, haha. Ze durft alles, en is gewoon helemaal mee gegaan in het gedrag van de kittens van Whoopy, ze loopt echt voor op leeftijd en ik geniet zo ontzettend van haar. 'S avonds ligt ze heerlijk bij me op schoot te slapen op de bank, en overdag ligt ze samen met de 3 katertjes van Whoopy te slapen en kunnen ze ook ontzettend lang samen spelen. Morgen gaan de kittens van Whoopy naar de dierenarts voor de eerste gezondheidscheck en alles erop en eraan. Holly zal dan dus even als enig kitten achterblijven in huis hier, ik ben benieuwd of ze haar 3 vriendjes dan even gaat zoeken. 
Holly groeit ook super goed nadat ik haar de eerste 3 weken volledig heb moeten flessen, ze houd van een lekker rauw vleesje en kan niet wachten totdat ze het krijgt wanneer ik het aan het klaarmaken ben. Ze heeft alles weer dubbel en dwars ingehaald gelukkig.


3 weken
1 dag eerder, want morgen is Holly 3 weekjes. Ik ben zo blij dat deze 3 weken voorbij zijn en het zo goed gaat met haar! Ik heb haar volledig geflest en ze is goed aangekomen. Vanaf morgen mag ze gelukkig beginnen met een beetje kittenmousse, ik hoop dat ze dit snel gaat eten en het voor haar zelf dus een stuk makkelijker gaat worden als ze lekker zelf kan eten en de flesjes straks verdwijnen. Gelukkig is ze deze 3 weken goed door gekomen, en leert ze ontzettend veel van haar ''grote broers''. Ze is natuurlijk samen met de kittens van Whoopy die 2 weekjes ouder zijn. Hun rennen echt al rond in de ren ondertussen, voor Holly is dat nog wat moeilijk, maaaaaaar.... Ze loopt hiermee ook wel flink voor vind ik. Normaal zet ik met 3 weken pas een stukje van de ren op, maar Holly zit al een dikke week in de ren aangezien de groten natuurlijk wel een beetje meer ruimte moesten hebben dan alleen de werpkist. Holly loopt dus al echt mee met de 3 heren en dat doet ze ontzettend goed. Ze loopt echt al op 4 pootjes, al valt ze nog regelmatig om :) Maar ze pakt het echt wel goed op en weet ook echt al wel wat spelen met elkaar inhoud. Een van de katertjes wil dan met haar spelen, in het begin snapte ze er natuurlijk helemaal niks van wat ze deden, maar ondertussen speelt ze echt al mee met haar pootjes in de lucht. Nog even en dan kan ze lekker mee rennen :) 


1.5e week
De 1e 1.5e week is niet helemaal gegaan zoals we altijd hopen dat het zal gaan. Helaas is de melk van Kyra niet op gang gekomen en ook bij Whoopy krijgt Holly niet genoeg binnen. Ze kwam in het begin bijna niks aan, of ze bleef staan in gewicht of kwam net 1 of 2 gram aan. Ik ben meer gaan flessen totdat ze genoeg aan kwam per dag. Natuurlijk zie ik veel liever dat ze moedermelk binnen zou krijgen maar helaas is het dit keer niet anders en fles ik haar nu volop. Ze is nu 1.5e week en vandaag zijn haar oogjes open gegaan. Ze is verder super fit en actief alleen werkt het gewicht gewoon niet heel goed mee. Nu met volop flessen gaat het goed en komt ze genoeg aan en hopen we dat de volgende 1.5.e week snel voorbij is en ze 3 weekjes zal zijn, dan kan ze vast voedsel gaan eten en goed gaan groeien.. Tot die tijd hopen dat het allemaal goed gaat op de kunstvoeding. 

Daarin tegen ligt ze wel heeeerlijk bij de kittens van Whoopy, zo is ze niet alleen en slaapt ze de hele dag tegen haar ''broertjes'' aan die ondertussen alweer bijna 4 weekjes zijn. Hun beginnen nu rond te hobbelen en dat kan Holly natuurlijk nog niet. Ze piept en schreeuwt dan als ze ineens alleen ligt en de 3 katertjes even een rondje maken. Maar ook voor hun is het nog ontzettend wennen dus na een aantal minuten vallen ze wel weer in slaap bij Holly. Over een aantal weekjes hoop ik dat ze hier met z'n 4-tjes lekker ''de tent afbreken'' :) Kyra en Whoopy zijn wel 2 ontzettende lieve mama's die nog steeds heerlijk samen voor de kittens zorgen, dat is dan wel weer geweldig om te zien, hoe ze elkaar accepteren en echt alles samen doen.Hier lagen Kyra en haar kindje net 1 minuut bij Whoopy en de kittens in de werpkist. Zo mooi om te zien hoe beide mama's het meteen accepteren.


17 September 2020
Op dag 66 van de zwangerschap is Kyra bevallen van 1 heerlijk blauw-wit meisje. Kitten is maar liefst 121 gram en gedraagt zich als een kitten van 10 dagen oud, haha. Ze gaat gewoon op 4 pootjes staan en rent zowat door de werpkist. Een heerlijk bewegelijk meisje met heel veel energie. Helaas kreeg ze de melk van Kyra in haar eentje niet op gang, dit is Kyra haar eerste nestje en ze heeft kleine tepeltjes. Het kitten krijgt de tepels niet te pakken en het lukte haar gewoon niet om bij haar te drinken. Gelukkig is het een sterk meisje, dat  het echt wel even redde met wat minder melk, ik gaf haar 2 keer per dag een flesje en hoopte dat het haar toch zou lukken bij Kyra maar nu na 3 dagen helaas nog geen goed resultaat. Gelukkig hebben we ook nog Whoopy met 3 kittens van ondertussen 2.5e week en hebben we Kyra en haar kitten bij Whoopy in de werpkist gelegd. En ooooooooh wat ben ik blij, want beide mama's vinden het prima en verzorgen nu samen de kittens. Het kleine kitten van Kyra kan nu drinken bij Whoopy, en krijgt nu gewoon haar melk binnen. En de kittens van Whoopy proberen ook te drinken bij Kyra, wie weet krijgen zij het nog voor elkaar om de melk bij Kyra op gang te krijgen, zoniet; dan kan Kyra gewoon lekker mee moederen maar krijgt haar kitten tenminste wel gewoon moedermelk binnen ipv dat ik haar volop moet gaan flessen :) Perfecte oplossing dus, nu hopen dat het kleintje goed gaat groeien.