J-Nest

Naam

 

Kleur

 

Geslacht

Status

 

 

 

 

 

Just-Blaze

Lilac-White Bicolor
BRI c03

Kater

Besproken

Jinthe

Lilac
BRI c

Poes

Blijft in de cattery


12 weken
En toen waren de 2 kittens alweer 12 weekjes. Aankomende week de laatste enting. Wat een bijzonder nestje was dit, verdriet en blijdschap. 3 van de 5 hebben het niet gehaald en zijn helaas overleden. Wat een verdriet en een moeilijke periode hebben we met dit nestje gehad. Maar wat een wonder dat Jinthe die zulke slechte weken heeft gehad gewoon nog bij ons is! Wat een wonder popje is dat, elke dag in bad om maar te hopen dat er wat ontlasting uit haar kwam doordat ze steeds verstopt zat door de kunstmelk die ik haar elke paar uur moest geven. Totdat ze 5 weken was en eindelijk zelf at, het waren echt weken van overleven voor haar, ze groeide nauwelijks maar vanaf 5 weken snel gestopt met de kunstmelk en toen ze het op vast voedsel ging doen ging ze vooruit en kwam langzaam aan in gewicht. Ondertussen 12 weken en dit meisje is natuurlijk niet weg te denken! En zal dan ook absoluut niet bij ons weg gaan :) Wat het nog mooier maakt is dat haar broer Blaze dus bij mijn zusje en zwager gaat wonen. Volgende week zal hij vertrekken en ik zal hem dus nog wekelijks blijven zien. Zooooooo fijn :)9 weken
En we zijn weer een aantal weekjes verder. En ik kan gelukkig zeggen dat het superrrrrrr goed gaat met deze 2-ling! De eerste weken waren echt helemaal niet leuk, hopen dat ze het zouden redden en dan van de 5 op het laatst nog maar 2 kittens over. Joek ( zijn nieuwe naam is vanaf nu Just-Blaze) deed het vanaf het begin al super goed, hij was de enige die zo sterk was en zich gewoon super goed door de weken heen heeft gewurmd. Voor Jinthe was dit natuurlijk heel anders, zij heeft echt samen met mij zich er doorheen gevochten. Telkens verstopping door de kunstmelk aangezien mama Kyra geen melk had, elke keer deed ik haar in bad met de hoop dat er wat uit zou komen, haar buikje was zo dik, klisma's met al deze rot dingen zijn we er nu toch gekomen! Vanaf het moment dat ze kon gaan eten ging het steeds ietsjes beter, ze kwam eindelijk aan in gewicht en ik ben zodra het kon meteen gestopt met de melk met de hoop dat ze het helemaal zelf kon gaan doen met vast voedsel. En ja, ze is nu 9 weken!!!!! Ze loopt wat achter in gewicht maar dat is helemaal geen probleem, dat komt vanzelf goed! Ze is zo ontzettend gek op mij en ik op haar, ik ben echt d'r mama nadat ik haar al die weken zo heb verzorgd. Het is een van de geweldigste kittens kwa karakter die hier geboren is, en ik kan zo'n meisje natuurlijk noooit meer laten gaan! Dit is nou zo'n speciaal popje waar je zo'n sterke band mee krijgt. Dusss, Jinthe blijft bij ons in de cattery en zal zo ontzettend veel liefde gaan krijgen :) Wij zijn super dankbaar dat zij nog bij ons is en zo'n sterk meisje is dat het gewoon heeft gered. Dan is het ook nog eens helemaal top dat onze Just-Blaze bij mijn zusje en zwager zal gaan wonen! Dit bijzondere nestje zal dus in de familie blijven. Mijn zusje heeft ook al een kater van ons van een nestje van vorig jaar (E-Nest ; genaamd Eddie-beer) En Blaze zal zich daar dus bij aan gaan sluiten en vanaf Juli zal Beer dus niet meer alleen zijn maar een katten-vriendje erbij krijgen! Hier ben ik als fokker natuurlijk ook super blij mee.


6 weken
van de 5 kittens zijn er nog 2 over, helaas hebben we er vorige week weer een sterretje bij gekregen en 1 van de kittens in moeten laten slapen.
Dit is toch echt het vreselijk moeilijke aan fokken.. Maar helaas gebeurt dit ook, en moeten we daarna gewoon weer doorgaan en genieten van de kittens.
Joek en Jinthe doen het goed, Joek al vanaf moment 1, hij heeft het nooit moeilijk gehad en is een heerlijk ventje, rent door de kamer en wil het liefst de hele dag al vrij rond lopen. Zijn zusje daarin tegen kan dit echt nog niet, ook zij heeft een zwaar begin gehad en zo achter gelopen dat zij op dit moment ook nog erg klein is, ik wil dan ook dat ze nog lekker in de ren blijft zodat ze goed haar rust kan pakken, slapen en groeien.. Ik vind het zielig als ze alleen ligt, dus ook grote broer Joek moet nog wat meer in de ren blijven zodat ze lekker samen zijn :) Hopelijk gaat ook ons kleine meisje nog flink groeien en komt uiteindelijk alles goed met haar. We duimen hard :) Verder gaat het super goed met haar, eet, drinkt, speelt en is super actief, alleen is ze nog maar een heel klein poppertje. Hopen dat ze snel meer aan zal komen en ze over een aantal weekjes ook lekker vrij rond mag lopen in huis.


4 weken

 

Het is een aantal weken stil geweest zonder updat.. Helaas is niet alles zo gelopen als we altijd hopen en gaat er vaak genoeg wat mis. Kyra had geen melk, de kittens lagen bij het nest van Chloë maar ik voedde ze volledig met de fles elke paar uur. Helaas hebben 2 kittens het na 1 week niet gehaald en zijn nu 2 hele mooie sterretjes.. Veel verdriet en onzekerheid met de hoop of de andere 3 het wel zouden halen. Bij 2 was het nog wat onzeker met verstopte buikjes door de “kunstmelk” veel masseren, in warme badjes voor ontspanning en maar hopen dat het goed zou gaan. Gelukkig gaat het goed en zijn ze er alle 3 nog! Ondertussen nemen ze wat hapjes van de babypaté, en nu maar hopen dat ze heel snel goed gaan groeien en alleen maar stappen vooruit gaan maken. Ik heb daarom dus de afgelopen weken even niet zoveel behoefte gehad aan het schrijven op de website aangezien ik gewoon druk was met de kittens. Dan blijft de website even links liggen. Ondertussen ga ik weer proberen elke week een update te schrijven met hopelijk alleen maar positieve berichtjes! De 3 hobbelen een beetje mee met de 2 weken oudere kittens van Chloë maar dat gaat hartstikke goed.

 3 dagen
Afgelopen week is Kyra bevallen van 5 kittens. Een verassing want bij het 4e kitten dacht ik toch echt dat ze klaar was, zo relax en ontspannen. Na een uurtje ben ik een beetje op gaan ruimen en alles weer netjes gemaakt. En plots in een paar minuten tijd kwam er nog een 5e kitten achteraan. Een verassssssing dus. 
Een super fijne en makkelijke bevalling. De kittens zijn nu 3 dagen en het is nu wel even druk druk, Kyra heeft niet veel melk en de kittens zijn dus de eerste 2 dagen afgevallen. Nu dus meehelpen met de verzorging en de kittentjes flessen. Hopelijk zijn ze vanavond aangekomen en gaan we het op deze manier verder doen zonder zorgen.. We zullen zien de komende dagen. Voor nu voelt Kyra zich een goede mama, ze is ontzettend lief voor haar kindjes en ook is de 5-ling heel tevreden.